Філософська думка на Україні в Досковородинівську добу - Чирка, Л. Г. (Одеса, 2016)
В статті розкрито питання щодо філософської думки на Україні в Досковородинівську добу. Історія української філософії є органічним складником історії всесвітньої філософії. Як особлива форма самоусвідомлення національної культури філософія в Україні існувала в тісному взаємозв'язку з суспільно-громадською, політичною, науковою, художньою та релігійною думкою.
Чирка Л. Г. Філософська думка на Україні в Досковородинівську добу / Л. Г. Чирка // Людина, суспільство, політика : актуальні виклики сучасності: матеріали III Міжнародної наук.-практ. конф. (м. Одеса, 12-13 лютого 2016 р.) за заг. ред. Д. В. Яковлева. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2016.– С. 118-121.
Keywords: філософська думка; Україна; національна філософія; українська культура; Досковородинівська доба