Конституційні принципи паритетного партнерства громадянського суспільства та його інститутів з Українською державою - Лотюк, Ольга Степанівна; Лотюк, О. С.; Лотюк, Ольга Степановна; Lotiuk, Olha St. (Одеса : Гельветика, 2017)
У статті здійснюється аналіз взаємозв'язку громадянського суспільства й держави. Робиться висновок, що громадянське суспільство можливе лише в поєднанні з правовою державою. Конституція України є основним джерелом утворення українського громадянського суспільства.

В статье анализируется взаимосвязь гражданского общества и государства. Делается вывод, что гражданское общество возможно лишь во взаимосвязи с правовым государством. Конституция Украины является основным источником создания украинского гражданского общества.

The article is an analysis of the relationship of civil society and the state. The conclusion is that civil society is only possible in combination with state of law. Civil society is a historically formed, an integral system of independent and accomplished social relations and independent subjects within the government, which, basing on the principles of equal partnership with the state, legally ensure the realization.
Лотюк О. С. Конституційні принципи паритетного партнерства громадянського суспільства та його інститутів з Українською державою / О. С. Лотюк // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 230-236.
Keywords: громадянське суспільство; держава; правова держава; суспільні інтереси; конституційні принципи; гражданское общество; государство; правовое государство; общественные интересы; конституционные принципы; civil society; state; legal state; public interests; constitutional principles; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Public law::Constitutional law