Історія індійської філософії в роботах Дасгупти, Чаттопадх’яї, Хіріяни, Чаттерджи й Датти - Петленко, І. В.; Петленко, И. В.; Petlenko, I. V. (My University, 2016)
Стаття присвячена проблемам історико-філософського дослідження індійської філософії. Автор розглядає підходи до її періодизації та аналізу вчення різних даршан індійськими дослідниками. На прикладі концепцій Дасгупти, Чаттопадх’яї, Хіріяни, Чаттерджи й Датти показано відмінність методології та варіативність підходів до аналізу філософської спадщини Індії.

Статья посвящена проблемам историко-философского исследования индийской философии. Автор рассматривает подходы к ее периодизации и анализу учения разных даршан индийскими исследователями. На примере концепций Дасгупты, Чаттопадхьяи, Хирияны, Чаттерджи и Датты показано отличие методологии и вариативность подходов к анализу философского наследия Индии.

The article is dedicated to the problems of historical and philosophical research of Indian philosophy. The author considers the approaches to its periodization and analysis of the doctrines of various darshan by Indian researchers. On the example of the concepts of Dasgupta, Chattopadhyaya, Hiriyana, Chatterjee and Datta the difference of methodology and the variety of approaches to the analysis of the philosophical heritage of India are demonstrated.
Петленко І. В. Історія індійської філософії в роботах Дасгупти, Чаттопадх’яї, Хіріяни, Чаттерджи й Датти / І. В Петленко // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2016. - Вип. 13. - С. 47-49.
Keywords: історія індійської філософії; Дасгупта; Чаттопадх’яя; Хіріяна; Чаттерджи; Датта