Моніторинг формування професійної правової культури у майбутніх юристів - Іванчук, Віра Євстафіївна; Іванчук, В. Є.; Ivanchuk, Vira Ye. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
У вищих юридичних закладах майбутніх юристів навчають формуванню наукового осмислення та розуміння права, усвідомлення та сприйняття його соціальної значущості; виховують почуття відповідальності за обов’язкове виконання приписів нормативно-правових норм; формують уміння користуватися всією сукупністю правових засобів при виконанні службових обов’язків у рамках компетенції, установленої законом та іншими правовими актами; розвивають переконаність у правильності й справедливості правових приписів та звички до правомірної поведінки; формують негативну реакцію на злочинність, її несприйняття та переконаність у необхідності активної боротьби з нею, правовий менталітет, зокрема, антикорупційний менталітет. Моніторинг є необхідною складовою для реалізації формування правової культури майбутніх юристів.
Іванчук В. Є. Моніторинг формування професійної правової культури у майбутніх юристів / В. Є.Іванчук // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 86-88.
Keywords: моніторинг; правова культура; професійна правова культура; майбутній юрист; professional legal culture; future lawyer; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; monitoring; legal culture