Характеристика організованих злочинних угруповань, діяльність яких спрямована на вчинення квартирних крадіжок - Паламарчук, Олексій; Palamarchuk, Oleksiі (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Тези присвячено дослідженню організованих злочинних угруповань, що вчиняють крадіжки, мають стійку ієрархію та функціональний розподіл: лідер, розвідник, виконавець, збувач; визначенню особливостей механізмів контролю та взаємовідносин, які забезпечують серійність, професіоналізм та конспірацію. Також наголошено на важливості документування структури ОЗУ для руйнування злочинної системи. The theses are dedicated to the study of Organized Criminal Groups that commit burglaries, characterized by a stable hierarchy and functional division of roles: leader, scout (reconnaissance), perpetrator, distributor. The research focuses on identifying the specific features of control mechanisms and internal relationships that ensure seriality, professionalism, and conspiracy within the group. The critical importance of documenting the Organized Criminal Groups structure for dismantling the criminal system is also emphasized.
Characteristics of organized criminal groups aimed at committing residential thefts
Паламарчук О. Характеристика організованих злочинних угруповань, діяльність яких спрямована на вчинення квартирних крадіжок / О. Паламарчук // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 392-395. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31182
Keywords: організовані злочинні угруповання; характеристика; квартирні крадіжки; злочинна діяльність; структура; організатор; виконавець; organized criminal groups; characteristic; residential thefts; criminal activity; structure; organizer; perpetrator