Метафоризація перцептивних концептів HARD/SOFT в англомовній картині світу - Нузбан, О. В.; Nuzban, О. V. (Одеса : Гельветика, 2014)
Статтю присвячено аналізу метафорично-образного профілю перцептивних концептів HARD/SOFT в англомовній картині світу. У результаті дослідження було виявлено інтегративні концептуальні структури — прототипічні ситуації твердості/м'якості, які забезпечують цілісність ментальних образів HARD/SOFT.
Нузбан О. В. Метафоризація перцептивних концептів HARD/SOFT в англомовній картині світу / О. В. Нузбан // Одеський лінгвістичний вісник. – 2014. – Вип. 4. – С. 192-196.
Keywords: перцептивний концепт; метафора; прототипічна ситуація; перцептивный концепт; метафора; прототипическая ситуация; perceptual concept; metaphor; prototypical situation