Боротьба з політичною корупцією в умовах демократизації суспільства: ідея, дія та протидія - Асафайло, В. В.; Асафайло, В. В.; Asafaylo, V. V. (Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2017)
Статтю присвячено актуальній для сучасного політологічного дискурсу темі – дослідженню проблеми політичної корупції. Визначено ідейні джерела антикорупційної діяльності; розглянуто економічні, соціальні та політичні складники політичної корупції; обґрунтовано її небезпеку для всього комплексу суспільних відносин. Політична корупція, на відміну від побутової («повсякденної»), системно спотворює соціальні відносини та стає на заваді завершенню демократичного переходу в пострадянських країнах. З’ясовано, що створення дієвих інституцій держави та громадянського суспільства щодо протидії політичній корупції має поєднуватися з активною інформаційною кампанією, формуванням антикорупційного дискурсу в просторі соціальних комунікацій. Увагу зосереджено на особливостях боротьби з політичною корупцією в процесі демократизації суспільства. На відміну від авторитаризму та тоталітаризму протидія політичній корупції в умовах демократизації суттєво ускладнюється як на інституційному, так і на комунікативному рівнях.
Асафайло В. В. Боротьба з політичною корупцією в умовах демократизації суспільства: ідея, дія та протидія / В. В. Асафайло // Ідея і дія : погляд Ф./П./П./С./ : колективна монографія / за заг. ред. О. А. Івакіна, Д .В. Яковлева. - Херсон : Видавничий дім "Гельветика", 2017. - С. 19-28.
Keywords: політична корупція; демократизация суспільства; боротьба з політичною корупцією; ідея боротьби з політичною корупцією; политическая коррупция; демократизация общества; борьба с политической коррупцией; идея борьбы с политической коррупцией; political corruption; democratization of society; combating political corruption; idea of combating political corruption