Державний суверенітет і суверенітет особистості: проблеми взаємовідносин - Стрельцов, Євген Львович; Стрельцов, Евгений Львович; Streltsov, Yevhen L. (Одеса : Фенікс, 2013)
В статті розглядаються традиційні та нові проблеми взаємовідносин державного суверенітету та суверенітету особистості.

В статье рассматриваются традиционные и новые проблемы взаимоотношений государственного суверенитета и суверенитета личности.

Traditional and new problems of correlation of the state sovereignty and the sovereignty of a person are under study.
Стрельцов Є. Л. Державний суверенітет і суверенітет особистості: проблеми взаємовідносин / Є. Л. Стрельцов // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 48-60.
Keywords: суверенітет; незалежність; права та свободи особи; охорона прав та свобод особи; соціальний компроміс; суверенітет особи; Загальна декларація прав людини ООН; Європейська конвенція про захист прав людини і основоположних свобод; суверенитет; независимость; права и свободы личности; охрана прав и свобод личности; социальный компромисс; суверенитет личности; Всеобщая декларация прав человека ООН; Европейская конвенция о защите прав человека и основных свобод; sovereignty; independence; human rights and liberties; protection of personal rights and freedoms; social compromise; sovereignty of personality; The UN Universal Declaration of Human Rights; European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms