СУЧАСНИЙ СТАН ДОСЛІДЖЕННЯ ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ - Залужний, Валерій Федорович; Залужний, В. Ф.; Zaluzhnyi, V.; Zaluzhnyi, V.; Zaluzhnyi, Valerii (Національний університет "Одеська юридична академія"; Юридика, 2023)
Вказано, що результати дослідження дисциплінарної відповідальності військовослужбовців представлено досить незначною кількістю наукових розвідок. Наголошено на необхідності створення сучасного концепту дисциплінарної відповідальності військовослужбовців Збройних Сил України, спрямованого на зміцнення Збройних Сил України як невід’ємного інструменту забезпечення незалежності України як у мирний час, так і за військового стану. Зокрема, мова йде про такі актуальні питань, як: удосконалення нормативно-правових засад дисциплінарної відповідальності військовослужбовців; понятійно-теоретична визначеність; розмежування адміністративної і дисциплінарної відповідальності військовослужбовців та визначення доцільності притягнення військовослужбовців до дисциплінарної відповідальності за вчинення адміністративних проступків.
Залужний В. Ф. Сучасний стан дослідження військовослужбовців Збройних Сил України / Валерій Федорович Залужний // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 2. – C.11-14.
Keywords: дисциплінарна відповідальність військовослужбовців; військова дисципліна; наукова діяльність; військова служба; дисциплінарні стягнення; Збройні Сили України; військовий правопорядок.; disciplinary responsibility of military personnel; military discipline; scientific activity; military service; disciplinary sanctions; Armed Forces of Ukraine; military law and order