Недоліки нормативного визначення окремих видів покарань, альтернативних позбавленню волі - Мусиченко, Ольга Михайлівна; Musychenko, Olha M.; Мусиченко, О. М.; Різун, Аліна; Rizun, Alina (Миколаїв : Миколаївський інститут права НУ ''ОЮА'', 2020)
У статті звертається увага на проблеми формулювання окремих видів покарань та робиться спроба запропонувати можливі шляхи їх вирішення. Наголошується на важливості суворого дотримання принципів і правил юридичної техніки кримінального закону. Недотримання цих правил щодо приписів, які регламентують види покарань, призводить до їх неефективності, проблем застосування в судовій практиці, порушення прав і свобод людини.

The article draws attention to the problems of formulating particular kinds of punishments and attempts to suggest possible ways of solving them. The importance of strict adherence to the principles and rules of the legal technique of criminal law is emphasized. Failure to comply with these rules regarding to orders, which are regulating the kinds of punishments leads to their inefficiency, problems of application in judicial practice, violation of human rights and freedoms.
Мусиченко О. М. Недоліки нормативного визначення окремих видів покарань, альтернативних позбавленню волі / О. М. Мусиченко, А. Різун // Новітні кримінально-правові дослідження – 2020: Альманах наукових праць / за ред. професора О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : Миколаївський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія», 2020. – С. 124-133.
Keywords: покарання; види покарань; юридична техніка; засоби юридичної техніки; юридична конструкція покарання; уніфікація термінології; punishments; kinds of punishments; legal technique; ways of legal technique; legal construction of punishments; unification of terminology; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE