Директива ЄС про платформну зайнятість: зміст і значення - Чанишева, Галія Інсафівна; Чанишева, Г. І.; Chanysheva, Haliia I.; Chanysheva, Galiya (Одеса : Фенікс, 2026)
Право ЕС вже переходить від загального регулювання до спеціального регулювання цифрово-організованої зайнятості. Законодавство України вже містить окремі інструменти гнучкої зайнятості та цифрових форм співробітництва, зокрема, дистанційну роботу, трудові контракти, договори з нефіксованим робочим часом та гіг-контракти в Дія City, проте поки що не має такого ж цілісного та спеціального механізму регулювання платформної зайнятості, як право ЄС. Стандарти ЄС щодо платформної зайнятості мають бути імплементовані в законодавство України в умовах євроінтеграційного розвитку держави.
Чанишева Г. І. Директива ЄС про платформну зайнятість: зміст і значення. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 367-370. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33178
Keywords: Директива ЄС; зайнятість; платформна зайнятість; презумпція трудових відносин; законодавство України; EU Directive; employment; platform employment; presumption of employment relationship; Ukrainian legislation