Способи реалізації і самовираження молоді - Грона, К. І.; Грона, К. И.; Hrona, K. I. (Одеса: Фенікс, 2018)
У статті проведено аналіз основних критеріїв формування особистості, а також уточнення основних потреб молоді для гідного існування. Проведено співставлення основних потреб та результатів опитування людей віком від 14-35 років відносно основних цінностей. Також, розглянуто основні інститути, за допомогою яких молода людина може реалізувати себе та свої потреби у суспільстві. За результатами дослідження виявлено, що на нормативному рівні в Україні є усі можливості для реалізації, однак на практиці, вони функціонують в неповному обсязі. Не дивлячись на це, за допомогою молодої верстви населення, українська держава має усі шанси на якісні зміни.

В статье проведен анализ основных критериев формирования личности, а также уточнение основных потребностей молодежи для достойного существования. Проведено сопоставление основных потребностей и результатов опроса людей в возрасте от 14-35 лет относительно основных ценностей. Также, рассмотрены основные институты, с помощью которых молодой человек может реализовать себя и свои потребности в обществе. По результатам исследования выявлено, что на нормативном уровне в Украине есть все возможности для реализации, однако на практике, они функционируют в неполном объеме. Несмотря на это, с помощью молодой части населения, украинское государство имеет все шансы на качественные изменения.

The article analyzes the basic criteria of personality formation, as well as clarifies the basic needs of youth for a decent existence. The comparison of the basic needs and results of the survey of people aged 14-35 years relative to the basic values has been carried out. Also, the main institutions with which young people can realize themselves and their needs in society is also considered. According to the results of the study, it was revealed that at the normative level in Ukraine there are all possibilities for implementation, but in practice, they operate incompletely. In spite of this, with the help of young people, the Uk rainian state has all chances for qualitative change.
Грона К. І. Способи реалізації і самовираження молоді / К. І. Грона // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 61. – С. 254-264.
Keywords: молодь; соціалізація; адаптація; самовираження; політичні інститути; молодежь; социализация; адаптация; самовыражение; политические институты; youth; socialization; adaptation; self-expression; political institutes; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE