Деліктоздатність неповнолітніх фізичних осіб за цивільним законодавством України та зарубіжних країн: порівняльно-правовий аналіз - Гринько, Світлана Дмитрівна; Гринько, Светлана Дмитриевна; Grynko, Svetlana D. (My University, 2015)
Стаття присвячена дослідженню деліктоздатності неповнолітніх фізичних осіб за цивільним законодавством України та зарубіжних країн. Здійснено порівняльний аналіз, що дозволило виявити спільне та відмінне. Запропоновано внести зміни до чинного Цивільного кодексу України.

Статья посвящена исследованию деликтоспособности несовершеннолетних физических лиц по гражданскому законодательству Украины и зарубежных стран. Осуществлен сравнительный анализ, что позволило выявить общее и отличие. Предложено внести изменения в действующий Гражданский кодекс Украины.

The article investigates administrative tort underage individuals by civil legislation of Ukraine and foreign countries. The comparative analysis that revealed common and different. Proposed to amend the current Civil Code of Ukraine.
Гринько С. Д. Деліктоздатність неповнолітніх фізичних осіб за цивільним законодавством України та зарубіжних країн: порівняльно-правовий аналіз / С. Д. Гринько // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 158-165.
Keywords: деліктоздатність; малолітні фізичні особи; неповнолітні фізичні особи; відповідальність; шкода; відшкодування шкоди; деликтоспособность; малолетние физические лица; несовершеннолетние физические лица; ответственность; вред; возмещение вреда; delictuality; young individuals under age individuals; responsibility; damage; damages