Концепція вільних виборів у контексті міжнародного права - Ірха, Ю. Б.; Іrha, Y. B. (Одеса, 2010)
У статті автор наводить необхідність проведення вільних виборів у відповідності до міжнародних виборчих стандартів яке є аксіомою сучасного державного будівництва, а тому зневажання державами взятими на себе зобов’язаннями в цій сфері неодмінно призведе до уповільнення їх демократичного розвитку, обмеження прав і свобод людей та зменшення авторитету на міжнародній арені.
Ірха Ю. Б. Концепція вільних виборів у контексті міжнародного права / Ю. Б. Ірха // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П.Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 92-95.
Keywords: вільні вибори; міжнародне право; міжнародні стандарти виборів; інститут вільних виборів; свободные выборы; международное право; международные стандарты выборов; институт свободных выборов; free election; international law; international standards for elections; Institute free elections