Концептуальні основи дослідження політичної стабільності як стану демократичної політичної системи - Стоцький, В. В.; Стоцкий, В. В.; Stotski, V. V. (Одеса : Фенікс, 2015)
Розглядаються основні підходи до аналізу політичної стабільності в контексті демократичної політичної системи. Наводяться відомі моделі сучасного суспільства, розроблені зарубіжними фахівцями. Розкривається саморганізаціонний потенціал, властивий будьякій складній динамічній системі, який спрацьовує в екстреній ситуації і забезпечує стабільність політичної системи. Показано, що взаємодія соціального середовища з інституційною системою становить динаміку політичного процесу.
Стоцький В. В. Концептуальні основи дослідження політичної стабільності як стану демократичної політичної системи / В. В. Стоцький // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 56. – С. 98-106.
Keywords: аналіз політичної стабільності; демократична політична система; моделі сучасного суспільства; саморганізаціонний потенціал; взаємодія соціального середовища з інституційної системою; динаміку політичного процесу; анализ политической стабильности; демократическая политическая система; модели современного общества; самоорганизационный потенциал; взаимодействие социальной среды с институционной системой; динамика политического процесса; Analysis of political stability; democratic political system; model of modern society; self-organizational capacity; the interaction of the social environment with innovative the dynamics of the political process; the dynamics of the political process