Вплив міжнародного кримінального правосуддя на світовий правопорядок - Ківалов, Сергій Васильович; Kivalov, Sergiy V.; Кивалов, Сергей Васильевич (Одеса : Юридична література, 2011)
Стаття присвячена питанням впливу міжнародного кримінального правосуддя на світовий порядок. Досліджується діяльність Нюрнберзького військового трибуналу як найбільшого судового процесу XX століття, значення його вироку і принципів для підтримання світового порядку у наш час. Розглядається процес реалізації ідеї про створення постійно діючого Міжнародного кримінального суду, досліджується питання приєднання України до Римського статуту. Статья посвящена вопросам влияния международного уголовного правосудия на мировой порядок. Исследуется деятельность Нюрнбергского военного трибунала как крупнейшего судебного процесса XX века, значение его приговора и принципов для поддержания мирового порядка в наше время. Рассматривается процесс реализации идеи о создании постоянно действующего Международного уголовного суда, исследуется вопрос присоединения Украины к Римскому уставу. The article examines the influence of the international criminal justice on the world order. The activity of the Nuremberg Military Tribunal as the largest trial of the XX century is studied, as well as the importance of its sentence and principles in maintaining the world order today. The process of idea implementation in regards to establishing a permanent International Criminal Court is approached, and the question of Ukraine's accession to the Rome Statute is considered.
Keywords: Нюрнберзький військовий трибунал; міжнародне кримінальне правосуддя; Міжнародний кримінальний суд; світовий правопорядок; Римський статут; Нюрнбергский военный трибунал; международное уголовное правосудие; Международный уголовный суд; мировой правопорядок; Римский устав; Nuremberg Military Tribunal; international criminal justice; International Criminal Court; global legal order; Rome Statute