Інститут адвокатури як основа захисту прав і свобод людини та громадянина в сучасній державі - Сагайдак, І. І. (Одеса:Фелікс, 2013)
Стаття присвячена висвітленню ролі та значення інституту адвокатури у захисті прав і свобод громадян в сучасній державі. Зазначено, що адвокатура як публічна організація кваліфікованих юристів є одним з інститутів, здатних ефективно контролювати дотримання прав і свобод людини і громадянина. Наголошено на функціонуванні адвокатури як незалежної організації, яка є особливим правозахисним інститутом в Україні.
Сагайдак І. І. Інститут адвокатури як основа захисту прав і свобод людини та громадянина в сучасній державі / І. І. Сагайдак // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.254-256.
Keywords: адвокатура; права людини; захист прав і свобод людини і громадянина; правова держава; громадянське суспільство; адвокатська діяльність