Перспективні напрями використання штучного інтелекту у сфері судової експертизи в Україні - Целуйко, Михайло Федорович; Целуйко, М. Ф.; Tseluiko, Mykhailo F.; Усенко, Олена Валеріївна; Усенко, О. В.; Usenko, Olena V. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах досліджено перспективні напрями впровадження технологій штучного інтелекту у сферу судово-експертної діяльності України. Проаналізовано можливості застосування інтелектуальних алгоритмів під час проведення криміналістичних, цифрових, економічних, почеркознавчих, будівельно-технічних та земельно-технічних експертиз. The abstract examines promising directions for the implementation of artificial intelligence technologies in forensic expert activity in Ukraine. The possibilities of applying intelligent algorithms in criminalistic, digital, economic, handwriting, construction and land examinations are analyzed.
Целуйко М., Усенко О. Перспективні напрями використання штучного інтелекту у сфері судової експертизи в Україні. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 212-215. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33544
Keywords: штучний інтелект; судова експертиза; судово–експертна діяльність; цифровізація; криміналістика; цифрові докази; автоматизовані системи; інформаційні технології; artificial intelligence; forensic examination; forensic expert activity; digitalization; criminalistics; digital evidence; automated systems; information technologies