Причини міжкультурних комунікативних невдач у професійній діяльності перекладача - Запорожець, Д. А.; Запорожець, Діана Анатоліївна; Zaporozhets, D. A. (ВД "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена дослідженню аспектів діяльності перекладача як посередника в здійсненні «діалогу культур». У роботі аналізуються ситуації міжкультурної комунікації в професійній діяльності перекладача та вплив культурно-специфічних особливостей на досягнення мовленнєвого взаєморозуміння між представниками різних народів.

The article is devoted to the research of aspects of translator's activity as a mediator in realization of «Dialog of the cultures». The work is analyzing intercultural communicative situations in professional activity of translator and influence of cultural-specific features on the achievement of mutual understanding between the representatives of different nations.
Запорожець Д. А. Причини міжкультурних комунікативних невдач у професійній діяльності перекладача / Д. А. Запорожець // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т. 2. – С. 98-102.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; міжкультурна комунікація; міжкультурна компетенція; трансфер культури; вербальне спілкування; паралінгвістичні явища; intercultural communication; intercultural competence; transfer of culture; verbal communication; paralinguistic phenomena