Екстрадиція як правовий захід протидії тероризму - Козаченко, Олександр Олександрович; Козаченко, О. О.; Kozachenko, Oleksandr O.; Бурятинська, Валерія; Бурятинська, В.; Buriatynska, Valeriia (Миколаїв : Миколаївський інститут права НУ ''ОЮА'', 2020)
В статті визначається, що тероризм, набуваючи ознак однієї з найгостріших загроз для світової спільноти на початку ХХІ століття, яка негативно впливає як на різні сфери суспільного життя всередині окремих країн, так і на різні аспекти міжнародних відносин, вимагає застосування всього спектру заходів правового впливу, які здатні забезпечити формування наднаціонального правового режиму попередження терористичних атак та боротьби з тероризмом як комплексним антисоціальним явищем, серед яких окремо місце займає екстрадиція.

The article emphasizes that terrorism as one of the most acute threats to the world community has a negative impact on different spheres of public life within individual countries and on different aspects of international relations in the early 21st century. This threat requires the application of the full range of measures of legal influence which allow to ensure the formation of a supranational legal regime for the prevention of terrorist attacks and for the fight against terrorism as a complex antisocial phenomenon. Extradition takes a special place among these measures.
Козаченко О. О. Екстрадиція як правовий захід протидії тероризму / О. О. Козаченко, В. Бурятинська // Новітні кримінально-правові дослідження – 2020: Альманах наукових праць / за ред. професора О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : Миколаївський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія», 2020. – С. 70-77.
Keywords: тероризм; заходи протидії тероризму; кримінально-правові заходи; екстрадиція; властивості екстрадиції; процесуальний порядок застосування екстрадиції; terrorism; counter-terrorism measures; extradition; extradition properties; a procedure for the application of extradition; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE