Комп’ютерні мережі : методичні рекомендації для практичних та лабораторних занять (частина 2) - Педяш, В. В.; Йона, Л. Г.; Мазур, Г. Д. (Одеса : Міжнар. гуманітар. ун-т, 2025)
Методичні рекомендації до практичних та лабораторних занять з дисципліни «Комп'ютерні мережі» (друга частина) розроблено відповідно до навчального плану підготовки здобувачів вищої освіти. Посібник охоплює наступні сім лабораторних робіт (No 8–14), спрямованих на освоєння сучасних технологій маршрутизації, безпеки та централізованого управління мережею. Матеріали містять детальні інструкції щодо виконання завдань, спрямованих на налаштування, конфігурацію та адміністрування мережевих сервісів і механізмів, а також забезпечення безпеки та моніторингу мережевої інфраструктури. Посібник призначено для здобувачів першого (бакалавського) рівня вищої освіти спеціальностей: A4 Середня освіта (Інформатика), F2 Інженерія програмного забезпечення, F3 Комп'ютерні науки, F7 Комп'ютерна інженерія, F5 Кібербезпека та захист інформації, G5 Електроніка, електронні комунікації, приладобудування та радіотехніка. Завдання можуть виконуватися як у навчальному симуляторі Cisco Packet Tracer, так і в більш просунутих середовищах (наприклад, GNS3) або на реальному мережевому обладнанні, доступному в лабораторіях факультету кібербезпеки, програмної інженерії та комп'ютерних наук. Такий підхід забезпечує гнучкість навчального процесу та сприяє формуванню практичних інженерних навичок, необхідних для подальшого вивчення сучасних мережевих технологій, проходження міжнародних сертифікацій (зокрема CCNA) та виконання кваліфікаційних робіт у галузі інформаційно-комунікаційних технологій.
Педяш В. В. Комп’ютерні мережі : метод. реком. для практичних та лабораторних занять (частина 2) [Електронне видання] / В. В. Педяш, Л. Г. Йона, Г. Д. Мазур ; Кафедра комп’ютерної інженерії та інноваційних технологій Міжнародного гуманітарного університету. — Одеса, 2025. — 142 с. — Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/32281
Keywords: Фінансовий контроль; бюджетна політика; державні фінанси; економічна безпека; управління публічними коштами; фінансовий менеджмент