Щодо визначення понять публічної безпеки та порядку - Кобзар, О. Ф.; Кобзар, А. Ф.; Kobzar, A. F. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті досліджуються й конкретизуються теоретичні погляди на визначення понять громадської безпеки та порядку в контексті діяльності Національної поліції України. У результаті проведеного аналізу встановлено, що ці поняття є новими для українського законодавства. Зазначено, що поняття «громадський порядок і громадська безпека» поглинається більш широким у своєму розумінні поняттям «публічна безпека та порядок».
Кобзар О. Ф. Щодо визначення понять публічної безпеки та порядку / О. Ф. Кобзар // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 457-462.
Keywords: публічна безпека; публічний порядок; поліція; громадський порядок; публичная безопасность; общественный порядок; полиция; общественный порядок; public safety; public order; police and public order