Аксиология времени: лингвокультурологический аспект (на материале пословиц В. Даля) - Юган, Н. Л.; Юган, Наталія Леонідівна; Yugan, N. L. (Одеса, 2016)
У статті універсальна категорія часу розглядається як один зі складників російської мовленнєвої картини світу. На матеріалі прислів’їв зі збірки В. Даля аналізуються уявлення російського народу про час, народна оцінка часових понять. Лінгвокультурологичний аспект аналізу дозволяє показати місце цієї категорії в російській культурі, у російській мовній свідомості.

An universal category of the time is researched as one of the component of the Russian language World’s picture in this article. Views Russian folk about the Time are analyzed on the material of the proverbs from V. Dale’s collection, folk’s estimation of the Time’s concepts is presented. The linguistic cultural aspect allowed to mark this category in the Russian culture, in the Russian language consciousness.
Юган Н. Л. Аксиология времени: лингвокультурологический аспект (на материале пословиц В. Даля) / Н. Л. Юган // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 197-202.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; аксіологія часу; лінгвокультурологічний аспект; народні прислів’я; російська мовна свідомість; estimation of the time; linguistic cultural aspect; folk proverbs; Russian language consciousness