Основні етапи розвитку доктрини міжнародного права про охорону морського середовища - Короткий, Тимур Робертович; Korotkyi, Tymur R. (Одеса, 2013)
Проведена систематизація та огляд публікацій в сфері міжнародно-правової охорони морського середовища. Зроблено висновок про перспективність досліджень даного інституту міжнародного права. Проведена систематизация и обзор публикаций в области международно-правовой охраны морской среды. Сделан вывод о перспективности исследований данного института международного права. The systematization and review articles in the field of international legal protection of the marine environment are conducted. The prospects of the research this institute of international law are determined.
Короткий Т. Р. Основні етапи розвитку доктрини міжнародного права про охорону морського середовища / Т. Р. Короткий // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, НУ ОЮА. - Одеса, 2013. - Вип. 50. - С. 79-93.
Keywords: охорона морського середовища; міжнародне право навколишнього середовища; доктрина міжнародного права; доктрина международного права; охрана морской среды; международное право окружающей среды; protection of the marine environment; international environmental law; international law doctrine