Фізика оптичного зв'язку. Мод. 2.3. Фізика оптичного зв'язку. Ч. 3 : методичний посібник до лабораторного практикуму з фізики оптичного зв'язку з робіт № 6-9, 8-5, 6-10. - Горбачов, Віктор Едуардович; Коробіцин, Борис Васильович (Одеса : ОНАЗ ім. О. С. Попова, 2013)
Методичний посібник є стосовним до навчальної дисципліни Фізика оптичного зв’язку для студентів технічного ВНЗ. На прикладі трьох лабораторних робіт вивчаються способи вимірювання основних характеристик випромінювальних та приймаючих елементів оптичного зв’язку за допомогою спеціальних технічних пристроїв, опрацювання прямих і непрямих вимірювань, обчислення довірчих інтервалів. Наведено достатній теоретичний матеріал, який включає опис конструкції та методів застосовування таких пристроїв, як лабораторна модель оптичного генератора та фотодетектора. Використано матеріали методичних керівництв попередніх років видання. Вказівки призначено для студентів всіх спеціальностей за напрямом Телекомунікації.
Горбачов В. Е. Фізика оптичного зв'язку. Мод. 2.3. Фізика оптичного зв'язку. Ч. 3 : метод. посіб. до лаборат. практик. з фізики оптич. зв'язку з робіт № 6-9, 8-5, 6-10, для студентів заочної та денної форм навчання всіх спеціальностей за напрямом 6.050903 – Телекомунікації / В. Е. Горбачов, Б. В. Коробіцин. – Одеса : ОНАЗ ім. О. С. Попова, 2013. – 51 с.
Keywords: Фізичні основи оптичного зв’язку; Випромінювальні напівпровідникові прилади; Випромінювальна рекомбінація; Засоби модуляції оптичного випромінювання; Фізичні властивості поширення світла у світловодах; Фотодіоди; Research Subject Categories::TECHNOLOGY::Engineering physics