Територіальна громада в управлінні територіями (політика брендингу міст) - Нагорняк, Т. Л.; Nagornyak, T. L. (Одеса : Фенікс, 2015)
У статті розглянуто процес формування, корекції та просування позитивного образу міст як політичних територій. Доведено, що брендинг міст є напрямом сучасної політики, яка реалізується на трьох рівнях (глобальному, загальнонаціональному та регіональному), має нормативно-правові підстави, впливає на формування стратегії розвитку держави, обумовлює її конкурентоздатність у світовій політиці та виступає публічним індикатором політичної ідентичності та національної самосвідомості громадян. Акцентовано на необхідності залучення територіальних громад в політиці брендингу територій.
Нагорняк Т. Л. Територіальна громада в управлінні територіями (політика брендингу міст) / Т. Л. Нагорняк // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 56. – С. 198-211.
Keywords: місто як політична територія; територіальна громада; управління територіями; брендинг міст; стратегії розвитку держави; політична ідентичность; національна самосвідомость громадян; залучення територіальних громад в політиці брендингу територій; город как политическая территория; территориальная громада; управление территориями; брендинг городов; стратегии развития государств; политическая идентичность; национальное сознание граждан; привлечение территориальных громад в политику брендинга территорий; necessity of involving local communities in the territory branding; the city as a political territory; territorial community; management of territories; branding of cities; development strategy of; political identity; national consciousness of citizens