Роль гендерних стереотипів удискурсивних владах політичного простору - Комих, Наталія Григорівна; Комих, Н. Г.; Комых, Наталья Григорьевна; Komykh, Nataliia H. (Одеса : Фенікс, 2017)
В статті здійснено теоретичний аналіз ролі гендерних стереотипів у дискурсивних владах політичного простору українського суспільства. Автор застосовує теорію полей П.Бурд’є для визначення поля політики та його структурації і теорію дискурсивних влад М.Фуко. Зокрема, зазначено, що гендерні стереотипи є стійкими утвореннями, які структурують поле політики та формують дискурсивні влади переважно маскулінного характеру.

В статье осуществлен теоретический анализ роли гендерных стереотипов в дискурсивных властях политического пространства украинского общества. Автор применяет теорию полей П. Бурдье для определения поля политики и его структурации и теорию дискурсивных властей Фуко. В частности, указано, что гендерные стереотипы являются устойчивыми образованиями, которые структурируют поле политики и формируют дискурсивные власти преимущественно маскулинного характера.

The article analyzes the role of gender stereotypes in the discursive authorities of the political space of Ukrainian society. The author uses the field theory of P. Burdier to determine the field of politics and its structure and the theory of discursive authorities M. Fuko. In particular, it is noted that gender stereotypes are persistent entities that structure the field of politics and form discursive authorities mainly masculine in nature.
Комих Н. Г. Роль гендерних стереотипів удискурсивних владах політичного простору / Комих Н. Г. // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 159-167.
Keywords: гендерні стереотипи; політичний простір; владні відносини; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE