Використання іноземної робочої сили в Україні - Пушкаренко, С. О.; Pushkarenko, S. O. (Одеса : Фенікс, 2014)
Іноземні громадяни, які мають намір займатися трудовою діяльністю, повинні одержати дозвіл на працевлаштування. Дозвіл на працевлаштування оформляється іноземним громадянам, якщо в країні відсутні працівники, котрі спроможні виконувати цей вид роботи, або є достатні обґрунтування доцільності використання праці іноземних робітників. Підприємства, установи, організації незалежно від форм власності і господарювання та іноземні суб’єкти господарської діяльності, що діють на території України, можуть використовувати працю іноземних громадян лише за наявності у них названого дозволу, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України. Однією з проблем є законодавче закріплення використання іноземної робочої сили в контексті можливого підписання угоди про асоціацію з ЄС. На нашу думку, винесення цього питання на розгляд Національної тристоронньої соціально-економічної ради є актуальним.
Пушкаренко С. О. Використання іноземної робочої сили в Україні / С. О. Пушкаренко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 482-484.
Keywords: використання іноземної робочої сили в Україні; дозвіл на працевлаштування для іноземців; использование иностранной рабочей силы в Украине; імміграція робочої сили; иммиграция рабочей силы; разрешение на трудоустройство для иностранцев; the use of foreign labor in Ukraine; labor immigration; work permit for foreigners