Ордер в якості документу, що посвідчує повноваження адвоката - Булеца, Сібілла Богданівна; Булеца, Сибилла Богдановна; Buletsa, Sibilla B.; Заборовський, Віктор Вікторович; Заборовский, Виктор Викторович; Zaborovsky, Viktor V. (My University, 2017)
У статті автором розкривається правова сутність ордеру адвоката в якості документу, що посвідчує його повноваження. Робиться висновок про те, що він лише формально підтверджує наявність повноважень у адвоката, проте не визначає обсяг таких повноважень. Вказується, що наявне правове регулювання фактично повністю (за винятком кримінального провадження) нівелює потребу у використанні ордеру в якості документу, що посвідчує повноваження адвоката.

В статье автором раскрывается правовая сущность ордеру адвоката в качестве документа, удостоверяющего его полномочия. Делается вывод о том, что он лишь формально подтверждает наличие полномочий у адвоката, однако не определяет объем таких полномочий. Указывается, что имеющееся правовое регулирование фактически полностью (за исключением уголовного производства) нивелирует потребность в использовании ордера в качестве документа, удостоверяющего полномочия адвоката.

In this article the author reveals the essence of a warrant legal counsel as a document confirming his powers. The conclusion is that it is only formally confirms the powers of the lawyer, but does not define the scope of such powers. It is stated that the existing legal regulation is almost completely (with the exception of criminal proceedings) eliminates the need to use the warrant as a document certifying the powers of attorney.
Булеца С. Б. Ордер в якості документу, що посвідчує повноваження адвоката / С. Б. Булеца, В. В. Заборовський // Часопис цивілістики. – 2017. – Вип. 22. – С. 8-13.
Keywords: адвокат; професійна правова допомога; ордер адвоката; оформлення повноважень адвоката; адвокат; профессиональная правовая помощь; ордер адвоката; оформление полномочий адвоката; lawyer; professional legal assistance; the warrant lawyer; lawyer registration authority