Актуальні проблеми вдосконалення кримінально-процесуального статусу заявника - Гловюк Ірина Василівна; Гловюк Ирина Васильевна; Glovyuk Iryna V. (My University, 2017)
Стаття присвячена дослідженню кримінально-процесуального статусу заявника як учасника кримінального провадження. Указано на невичерпність прав заявника тими, що вказані у ст. 60 КПК України. Для вдосконалення кримінально-процесуального статусу заявника запропоновано зміни та доповнення до ст.ст. 20, 60, 221 КПК України.

Статья посвящена исследованию уголовно-процессуального статуса заявителя как участника уголовного производства. Указано на неисчерпываемость прав заявителя теми, которые указаны в ст. 60 УПК Украины. Для совершенствования уголовно-процессуального статуса заявителя предложены изменения и дополнения в ст. 20, 60, 221 УПК Украины.

the article is devoted to the research of criminal procedural status of an applicant as a participant in criminal proceedings. It is pointed out that amount of applicant’s rights is not limited by those stated in the article 60 of the Criminal Procedural Code of Ukraine. In order to improve criminal procedural status of the applicant it’s proposed amendment to art. 20, 60, 221 CPC of Ukraine.
Гловюк І. В. Актуальні проблеми вдосконалення кримінально-процесуального статусу заявника / І. В. Гловюк // Вісник Південного регіонального центру Національної академії правових наук України. – 2017. - №11. – С. 117-123.
Keywords: заявник; кримінально-процесуальний статус; професійна правнича допомога; оскарження; ознайомлення з матеріалами кримінального провадження; заявитель; уголовно-процессуальный статус; профессиональная правовая помощь; обжалование; ознакомление с материалами уголовного производства; applicant; criminal procedural status; competent legal assistance; challenging; review of criminal proceedings materials