Поняття процедури у трудовому праві, її місце, роль та дуалістична природа як запобіжного механізму і підґрунтя ефективного судового вирішення трудових спорів - Слюсар, А. М.; Слюсар, А. Н.; Sliusar, A. N.; Колосов, І. В.; Колосов, И. В.; Kolosov, I. V. (Одеса : Гельветика, 2017)
Стаття присвячена дослідженню феномену процедури у трудовому праві, її місцю та ролі в регулюванні трудових відносин, а також висвітленню критеріїв розмежування понять «процедура» та «процес».

Понятие процедуры в трудовом праве, ее место, роль и дуалистическая природа как предохранительного механизма и почвы для эффективного судебного разрешения трудовых споров. Статья посвящена исследованию феномена процедуры в трудовом праве, ее месту и роли в регулировании трудовых отношений, а также освещению критериев размежевания понятий «процедура» и «процесс».

The definition of “procedure” in labour law, its place, role and dual nature as preventive mechanism and background for effectiveness of Court labour disputes resolution. This article highlights phenomenon of “procedure” in labour law its place and role in labour relations’ regulation and criteria of separation between notions of “procedure” and “process”.
Слюсар А. М. Поняття процедури у трудовому праві, її місце, роль та дуалістична природа як запобіжного механізму і підґрунтя ефективного судового вирішення трудових спорів / А. М. Слюсар, І. В. Колосов // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 20 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 143-157.
Keywords: процедура; процес; трудове право; процедурно-процесуальний дуалізм; запобіжний механізм; процедура; процесс; трудовое право; предохранительный механизм; процедурно-процессуальный дуализм; procedure; process; labour law; procedural dualism; preventive mechanism