Перевага в залишенні на роботі при масовому вивільненні працівників - Бабенко, Е. В.; Бабенко, Е. В.; Babenko, E. V. (Одеса : Гельветика, 2019)
Статтю присвячено розкриттю особливостей надання працівникам переваги в залишенні на роботі при їх масовому вивільненні. Проаналізовано норми як Кодексу законів про працю, так та інших Законів України, якими встановлено право на вказану перевагу. Розглянуто різні категорії працівників, щодо яких визначено таке право. Зауважено на тому, що окрім поняття «перевага» законодавець також оперує поняттям «заборона» на звільнення при масовому вивільненні.

Предпочтение в оставлении на работе при массовом высвобождении работников. Статья посвящена раскрытию особенностей предоставления работникам преимущества в оставлении на работе при их массовом высвобождении. Проанализированы нормы как Кодекса законов о труде, так и других законов Украины, которыми установлено право на указанное преимущество. Рассмотрены различные категории работников, в отношении которых определены такое право. Указано, что кроме понятия «преимущество» законодатель также оперирует понятием «запрет» на освобождение при массовом высвобождении.

Advantages of remaining at work in conditions of employees’ mass lay-offs. The article is devoted to disclosing the peculiarities of granting the employees with the advantages of remaining at work during their mass lay-offs. The norms of both Labour Code and other Laws of Ukraine that established the right for the pointed advantage have been analyzed. Various categories of employees for whom such a right is defined are considered. It is noticed that, in addition to the notion of “advantage” the legislator also uses the concept of “prohibition” on dismissal during mass lay-offs.
Бабенко Е. В. Перевага в залишенні на роботі при масовому вивільненні працівників / Е. В. Бабенко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 82 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2019. – С. 22-27.
Keywords: масове вивільнення; перевага; заборона звільнення; массовое высвобождение; преимущество; оставление на работе; работники; запрет увольнения; залишення на роботі; працівники; mass lay-offs; advantage; remaining at work; employees; prohibition of dismissal