Важливість легкої атлетики для покращення фізичного та розумового здоров’я студентської молоді - Антіпова Ж. І.; Антіпова, Жанна Ігорівна; Antipova, Zhana I.; Кучеренко Г. В.; Кучеренко, Геннадій Васильович; Kucherenko, H. (Одеса : Фенікс, 2026)
Заняття з легкої атлетики є одним із ключовихта загальнодоступних методів для збереження та зміцнення здоров’я студентської молоді у період 2024–2025 років. Враховуючи поточні реалії, зокрема в умовах воєнного стану в Україні, легка атлетика виступає не лише як фундамент для фізичного розвитку, але й як ефективнийінструмент для психологічної підтримки та формування життєвої стійкості серед молодого покоління. Для забезпечення гармонійного фізичного та психічного розвитку нашої молоді ключову роль відіграють активні фізичні заняття, зокрема легка атлетика. Актуальність цього питання зростає сьогодні, оскільки юнаки та дівчата відчувають посилений психологічний тиск, а можливості для рухової активності у їхньому повсякденному житті, на жаль, зменшуються.
Антіпова Ж. І., Кучеренко Г. В. Важливість легкої атлетики для покращення фізичного та розумового здоров’я студентської молоді.. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 623-627. URL: https://doi.org/10.32837/1130.33049
Keywords: легка атлетика; фізичне виховання; освітній процес; студентська молодь; athletics; physical education; student youth; healthy lifestyle