Принципи цивільного права України в контексті їхнього співвідношення з DCFR - Харитонов, Є. О.; Харитонов, Е. О.; Kharitonov, E. O.; Харитонова, О. І.; Харитонова, Е. И.; Kharitonova, E. I. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті розглядаються питання визначення та характеристики принципів цивільного права України та співвідношення цього поняття з поняттям «засади цивільного законодавства України». На підґрунті отриманого результату досліджується сутність категорії «принципи цивільного права України» та встановлюється співвідносність останніх зі створеним європейськими правознавцями проектом «Принципів, Дефініцій і Модельних Правил Європейського приватного права». Результатами дослідження є висновок про необхідність адаптації цивілістичної концепції, принципів цивільного права та засад цивільного законодавства України до Європейського приватного права на основі DCFR.

Принципы гражданского права Украины в контексте их соотношения с DCFR. В статье рассматриваются вопросы определения и характеристики принципов гражданского права Украины и соотношение этого понятия с понятием «основы гражданского законодательства Украины». На основе полученного результата исследуется сущность категории «принципы гражданского права Украины» и устанавливается соотношение последних из созданным европейскими правоведами проектом «Принципов, Дефиниций и Модельных Правил Европейского частного права». Результатами исследования является вывод о необходимости адаптации цивилистической концепции, принципов гражданского права и основ гражданского законодательства Украины к Европейскому частному праву на основе DCFR.

The principles of civil law of Ukraine in a context of their ratiowith DCFR. In article are considered questions of definition and the characteristics of the principles of civil law of Ukraine and a ratio of this concept with concept of «a basis of the civil legislation of Ukraine». On the basis of the received result the essence of the category «principles of civil law of Ukraine» is investigated and the relation to each other of the last of the project created by the European lawyers «The principles, Definitions and Model Rules of the European private law» is established. Results of research consist in adaptation of the civil concept, the principles of civil law and bases of the civil legislation of Ukraine in European privat law on the basis of DCFR.
Харитонов Є. О. Принципи цивільного права України в контексті їхнього співвідношення з DCFR / Є. О. Харитонов, О. І. Харитонова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 302-309.
Keywords: принципи права; цивільне законодавство; фундаментальні ідеї; цивілістика; принципы права; гражданское законодательство; фундаментальные идеи; цивилистика; principles of the right; civil legislation; fundamental ideas; civil law