Система електронного голосування з використанням блокчейн-технологій : бакалаврська робота - Дерев’ягін Владислав Сергійович (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Кваліфікаційна робота викладена на 63 сторінках основного тексту та 75 сторінках загального тексту, містить 3 розділи, 14 рисунків, 4 таблиці, 1 додаток, 26 використаних джерел. Метою роботи є розробка системи електронного голосування, що забезпечує високий рівень безпеки, анонімність голосування та неможливість фальсифікації результатів за допомогою використання блокчейн-технологій. Методи досліджень базуються на використанні концепцій блокчейн-технологій, криптографії, теорії алгоритмів та інформаційних систем. Розроблено архітектуру системи електронного голосування на основі блокчейну, що включає механізми шифрування, автентифікації користувачів та забезпечення цілісності даних. Програмно реалізовано прототип системи, проведено експериментальні дослідження на модельних даних для перевірки ефективності та безпеки системи. Результати роботи можуть бути використані для підвищення прозорості та надійності проведення виборів різного рівня. Можливими напрямками подальших досліджень є розширення функціональності системи, інтеграція з наявними виборчими системами та адаптація до міжнародних стандартів. The qualification work is presented on 63 pages of main text and 75 pages of general text, contains 3 sections, 14 figures, 4 tables, 1 appendice, and 26 references. The aim of the work is to develop an electronic voting system that ensures a high level of security, anonymity of voting, and impossibility of falsifying results by using blockchain technology. Research methods are based on the use of blockchain technology concepts, cryptography, algorithm theory, and information systems. An architecture of the electronic voting system based on blockchain, which includes encryption mechanisms, user authentication, and data integrity assurance, has been developed. A prototype of the system has been implemented in software, and experimental studies on model data have been conducted to test the system's efficiency and security. The results of the work can be used to increase the transparency and reliability of elections at various levels. Possible directions for further research include expanding the system's functionality, integration with existing electoral systems, and adaptation to international standards.
Дерев’ягін В. С. Система електронного голосування з використанням блокчейн-технологій : бакалаврська робота / . – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 75 с.
Keywords: блокчейн; електронне голосування; криптографія; автентифікація; цілісність даних; прозорість; надійність; blockchain; electronic voting; cryptography; authentication; data integrity; transparency; reliabilit