Формування правової категорії особистих немайнових трудових прав: історичний аспект - Лагутіна Ірина Вікторівна; Лагутина Ирина Викторовна; Lagutina Irina V. (My University, 2012)
У статті підкреслюється, що інститут особистих немайнових трудових прав ще не сформувався, вимагає розширеної, більш чіткої правової регламентації і проведення додаткових і спеціальних наукових досліджень. Особливе значення набуває використання природноправових концепцій при формуванні правової категорії особистих немайнових трудових прав.

В статье подчеркивается, что институт личных неимущественных трудовых прав еще не сформировался, требует расширенной, более четкой правовой регламентации и проведения дополнительных и специальных научных исследований. Особое значение приобретает использование естественноправових концепций при формировании правовой категории личных неимущественных трудовых прав.

The article stresses that the institution of personal non-property labour rights have not yet formed, demands the expanded, more precise legal regulation and the additional and specific research. Of particular importance is using the concepts of natural law in the formation of the legal category of personal non-property labour rights.
Лагутіна І. В. Формування правової категорії особистих немайнових трудових прав: історичний аспект / І. В. Лагутіна // Актуальні проблеми права: теорія і практика. – Луганськ: Вид-во Східноукраїн. нац. ун-т ім. Володимира Даля, 2012. – № 1. – С. 359-365.
Keywords: права особистості; природно-правова доктрина прав людини; особисті немайнові трудові права; права личности; естественно-правовая доктрина прав человека; личные неимущественные трудовые права; individual rights; natural law doctrine of human rights; personal non-property labour rights