Тактична операція як інструмент забезпечення доказової завершеності результатів негласних слідчих (розшукових) дій - Стародубов, Олександр Сергійович; Стародубов, О. С.; Starodubov, Oleksandr S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Важливою особливістю тактичних операцій із застосуванням негласних слідчих (розшукових) дій є потреба в інтеграції отриманих результатів у доказову систему провадження. Матеріали негласних заходів самі по собі не забезпечують автоматичної доказової завершеності. Їх необхідно правильно процесуально оформити, забезпечити збереження первинних носіїв і безперервність ланцюга володіння, провести за потреби експертні дослідження, наприклад фоноскопічні, портретні, комп’ютерно-технічні, лінгвістичні, а також забезпечити зіставлення з іншими доказами.
Стародубов О. С. Тактична операція як інструмент забезпечення доказової завершеності результатів негласних слідчих (розшукових) дій. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 667-670. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33359
Keywords: негласні слідчі (розшукові) дії; тактичні операції; доказова система; допустимість доказів; цифрова криміналістика; інтеграція доказів; протидія розслідуванню; міжвідомча взаємодія; доказова економія; процесуальне оформлення; covert investigative (search) actions; tactical operations; evidentiary system; admissibility of evidence; digital forensics; evidence integration; counteraction to investigation; interagency cooperation; evidentiary economy; procedural formalization