Роль політики та права в інтелектуально-інформаційному полі соціального існування - Надибська, Оксана Ярославівна; Надыбская, Оксана Ярославовна; Nadybska, Oksana Ya. (Одеса, 2016)
У статті здійснено аналіз політико-правового регулювання сучасних інформаційних пріоритетів в Україні; розглянуто ключові константи філософського розуміння такого регулювання, як політика, право та інформація, а також способи філософського їх розуміння в соціальному контексті.

В статье осуществлен анализ политико-правового регулирования современных информационных приоритетов в Украине; рассмотрены ключевые константы философского понимания такого регулирования, как политика, право и информация, а также способы философского их понимания в социальном контексте.

The article analyzes the political and legal regulation of modern information priorities in Ukraine; address key constant philosophical understanding of such regulation, as politics, law and information, as well as ways of their philosophical understanding of the social context.
Надибська О. Я. Роль політики та права в інтелектуально-інформаційному полі соціального існування / О. Я. Надибська // S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : електронний науково-практичний журнал / редкол.: Д. В. Яковлев (голов. ред.), К. М. Вітман (заст. голов. ред.), Д. Ю. Дворніченко (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА». – Одеса, 2016. – Вип. 1. – С. 54-58.
Keywords: інформаційний простір; суспільна свідомість; інформаційна самоідентифікація; інформаційна війна; культурний фільтр; информационное пространство; общественное сознание; информационная самоидентификация; информационная война; культурный фильтр; information space; social awareness; self-identification information; information warfare; cultural filter