Право користуватися рідною мовою національних меншин та корінних народів України - Баликіна-Галанець, Людмила Ігорівна (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті автор наголошує. що визнання національних меншин на законодавчому рівні виступає вихідним моментом та передумовою формування системи захисту прав меншин, які в свою чергу спрямовані на створення та удосконалення необхідної законодавчої бази, гарантуванні забезпечення свободи громадян України всіх національностей та збереження і розвиток культурної, релігійної, мовної, національної самобутності.
Баликіна-Галанець Л. І. Право користуватися рідною мовою національних меншин та корінних народів України / Л. І. Баликіна-Галанець // Права людини – пріоритет сучасної держави : збірник матер. Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конференції (10 грудня 2020 року, м. Одеса) / відп. ред. М. Р. Аракелян. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2020. – С. 116-120.
Keywords: національні меншини; захист прав національних меншин; забезпечення прав; Конституція України; міжнародно-правові документи