Вплив сучасних зарубіжних правових доктрин на національне та міжнародне право - Іванченко, Ольга Миколаївна; Иванченко, Ольга Николаевна; Ivanchenko, Olha M. (My University, 2009)
Тема впливу зарубіжних правових доктрин на національне і міжнародне право є актуальною, оскільки дані питання додають особливої актуальності дослідженням концепцій взаємодії правових систем. У статті здійснена спроба проаналізувати родове єдність міжнародного і національного права як сукупності загальнообов'язкових правил поведінки.

Тема воздействия зарубежных правовых доктрин на национальное и международное право является актуальной, поскольку данные вопросы добавляют особой актуальности исследованиям концепций взаимодействия правовых систем. В статье осуществлена попытка проанализировать родовое единство международного и национального права как совокупности общеобязательных правил поведения.

Subject impact of foreign legal doctrines on the national and international law is relevant, since these issues are added to the special relevance of research concepts of interaction of legal systems. The article makes an attempt to analyze the generic unity of the international and national law as a set of mandatory rules of conduct.
Іванченко О. М. Вплив сучасних зарубіжних правових доктрин на національне та міжнародне право / О. М. Іванченко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 411-417.
Keywords: структура правової системи; міжнародне право; концепція «політичного реалізму»; національна правова система України; взаємодія національної правової системи з міжнародною; структура правовой системы; международное право; концепция «политического реализма»; национальная правовая система Украины; взаимодействие национальной правовой системы с международной; legal structure of the system; international law; the concept of "political realism"; the national legal system of Ukraine; the interaction of the national legal system with international