Перспективні напрями розвитку сучасних українсько-польських відносин - Каракуркчі, Ганна Володимирівна; Каракуркчі, Г. В.; Karakurkchi, Hanna V.; Козинець, Іван Павлович; Kozynets, Ivan P.; Козинець, І. П. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Двосторонні відносини України та Республіки Польща займають особливе місце у сучасному політичному процесі. Вони повною мірою відображають геополітичні складнощі, взаємозв’язок між суспільствами та культурний контекст перебігу останнього століття в історії Східної Європи. З одного боку розвиток українсько-польських двосторонніх відносин здійснюється з урахуванням економічного фактору, з іншого – під впливом безпекових питань та прагнення до більш тісної співпраці, зокрема в межах альянсу.
Каракуркчі Г. В., Козинець І. П. Перспективні напрями розвитку сучасних українсько-польських відносин / // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 161-163.
Keywords: українсько-польські відносини; стратегічне партнерство; пріоритети; Ukrainian-Polish relations; strategic partnership; priorities; cooperation; співробітництво; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science