Що таке душа? - Шамша, Ігор Володимирович; Шамша, І. В.; Shamsha, Igor V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Душа людини – важкий предмет для будь-яких (не лише філософських) досліджень, але вона може бути предметом дослідження філософської антропології. Поняття душі спроможне багато чого прояснити у філософському дискурсі та концепціях, які створили філософи для осягнення світу та людини. І головне: без урахування душі людини неможливо осягнути людину як ціле.
Шамша І. В. Що таке душа?. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 314-317. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33333
Keywords: дух; душа; життя; предметна свідомість; рефлексивна свідомість; Анаксимен; Ф. Ніцше; К. Г. Юнг; spirit; soul; life; objective consciousness; reflective consciousness; Anaximenes; F. Nietzsche; C. G. Jung.