Досвід української редакції «Голосу Америки» в протидії російській дезінформації - Ципердюк, Іван; Ципердюк, І. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2025)
У публікації показано, як журналісти української редакції «Голосу Америки» в контексті протидії дезінформації аналізуютьросійські спекулятивні відео, що масово розміщуються на різних інтернет-платформах.На прикладі російських дипфейків, спрямованих проти українських біженців, проаналізовано функціонування російської системи з масового продукування дезінформації. The publication shows how journalists from the Ukrainian editorial office of Voice of America, in the context of countering disinformation, analyze Russian speculative videos that are widely posted across various online platforms. Based on the examples of Russian deepfakes targeted against Ukrainian refugees, it examines how Russia’s mass disinformation-production system operates.
Ципердюк І. Досвід української редакції «Голосу Америки» в протидії російській дезінформації / Іван Ципердюк // Медіаграмотність: нові технології та інструменти протидії дезінформації в епоху штучного інтелекту : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 30 жовт. 2025 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2025. – С. 83-86
Keywords: українська редакція радіо «Голос Америки»; дезінформація; російська пропаганда; штучний інтелект; дипфейк; the Ukrainian editorial office of Voice of America; disinformation; Russianpropaganda; artificialintelligence; deepfake