Суддівський розсуд крізь призму причинності його існування - Макаренко, А. С. (Одеса: Фенікс, 2012)
В статті досліджена проблема вибору рішення або дії на розсуд судді з урахуванням законності, доцільності, справедливості та розумності, які є елементами опори судового розгляду. Розкрито правові причини існування суддівського розсуду.
Макаренко А. С. Суддівський розсуд крізь призму причинності його існування / А. С. Макаренко // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.277-279.
Keywords: право; розсуд; суддя; закон; рішення; суддівський розсуд