Окремі проблеми нормативно-правового забезпечення діяльності відновленої державної митної служби України - Самборська, Ю. Л.; Самборская, Ю. Л.; Samborska, Yu. L. (Одеса : Фенікс, 2014)
З метою упорядкування належної нормативно-правової бази для діяльності відновленої Держмитслужби, на нашу думку, насамперед, та до початку фактичної діяльності Держмитслужби України, потрібно: — створити робочу групи із залученням практичних працівників митної системи, європейських фахівців з митного законодавства та науковців для узгодження й розробки нормативно-правових актів, якими керуватиметься Держмитслужба; — провести систематизований та комплексний аналіз усіх нормативно-правових актів та визначити механізми для максимального спрощення нормативної регламентації, тобто уникаючи надмірної зарегульованості; — визначити проблеми та шляхи їх вирішення при застосуванні та виконанні європейських вимог та норм митного законодавства. Вищезазначені пропозиції, на нашу думку, нададуть змогу створити належне нормативно-правове забезпечення, усунути правові колізії, унормувати термінологічний апарат нормативно-правових актів, які є складовою митного законодавства та основою діяльності Держмитслужби України.
Самборська Ю. Л. Окремі проблеми нормативно-правового забезпечення діяльності відновленої державної митної служби України / Ю. Л. Самборська // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 377-379.
Keywords: державна митна служба України; государственная таможенная служба Украины; State Customs Service of Ukraine