Аналіз інституційних характеристик політичного режиму: емпірична методологія polity iv - Ладані, В. О. (Одеса, 2016)
В статті проведено дослідження яке полягає в експертній оцінці динаміки інституціоналізації політичних режимів. Принцип емпіричного аналізу базується на широкій історико-політичній ретроспективі, статистичних даних та порівняльних експертних висновках. Зазначено, що завдяки підсумковим показникам Індексу Політії можна з'ясувати особливості трансформації як цілісної політичної системи країни, так й конкретних політичних інститутів.
Ладані В. О. Аналіз інституційних характеристик політичного режиму: емпірична методологія Polity IV / В. О. Ладані // Людина, суспільство, політика : актуальні виклики сучасності: матеріали III Міжнародної наук.-практ. конф. (м. Одеса, 12-13 лютого 2016 р.) за заг. ред. Д. В. Яковлева. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2016.– С. 51-53.
Keywords: демократія; вимірювання демократії; інституційний підхід; політичний режим; емпірична методологія Polity IV