Відновлення малого та середнього бізнесу України в післявоєнний період - Примаченко, Іван Федорович; Примаченко, І. Ф. (Одеса : Фенікс, 2026)
Повномасштабне збройне вторгнення рф в Україну завдало безпрецедентного удару по підприємницькому середовищу країни. Малий та середній бізнес (МСБ) опинився серед найбільш постраждалих секторів економіки. Зупинка виробництва, руйнування інфраструктури, масова релокація суб’єктів господарювання сформували системну кризу, що й досі визначає стан вітчизняного підприємництва. Водночас феномен стійкості українського бізнесу, його здатності адаптуватися, відновлюватися та шукати нові ринки в умовах активних бойових дій привертає дедалі більшу увагу дослідників та міжнародних організацій. Осмислення масштабів руйнувань і механізмів відновлення набуває не лише академічного, а й практичного значення в контексті підготовки до післявоєнної відбудови.
Примаченко І. Ф. Відновлення малого та середнього бізнесу України в післявоєнний період. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 454-457. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33269
Keywords: малий та середній бізнес; відновлення бізнесу; збройний конфлікт; відбудова; підприємництво; економічні збитки; державна підтримка; цифровізація; small and medium business; business recovery; armed conflict; reconstruction; entrepreneurship; economic losses; state support; digitalization