Ювенальна адвокатура: загальнотеоритичний аспект - Познахівська, Л. Р. (Одеса:Фелікс, 2013)
Стаття присвячена розгляду поняття юстиції щодо дітей. Розглянуто положення щодо розуміння ювенальної юстиції в широкому і вузькому аспекті. Досліджено,в тому числі на прикладі зарубіжних країн, що ювенальна юстиція дасть змогу створити як найкраще середовище для дітей, захистити їх права та інтереси. Зазначено, що судові системи зарубіжних країн пропонують багато оригінальних вирішень проблем, які виникають при захисті неповнолітніх.
Познахівська Л. Р. Ювенальна адвокатура: загальнотеоритичний аспект / Л. Р. Познахівська // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.139-142.
Keywords: адвокатура; ювенальна адвокатура; неповнолітні; ювенальна адвокатура-досвід зарубіжних країн; система захисту неповнолітніх осіб; сучасне становище неповнолітніх в Україні