Послідовники євроскептицизму у Франції основні причини зростання їхнього скепсису - Тарнавський, О. Р; Тарнавский, О. Р.; Tarnavskyi, O. P. (Одеса: Фенікс, 2017)
У статті досліджено питання послідовників євроскептицизму у Франції. Проаналізовано політичні погляди найбільш впливових євроскептиків Франції. Розкрито сприйняття євроінтеграційних процесів різними політичними лідерами Франції у період з 1951 по 2017 рр. Виявлено спільні та відмінні риси політичних поглядів французьких євроскептиків. З’ясовано, кого можна вважати одним із теоретиків французького євроскептицизму. Проаналізовано причини їх скепсису стосовно євроінтеграційних процесів та ЄС. Означено основне джерело євроскептицизму французьких євроскептиків. Запропоновано розділити євроскептицизм на поміркований і радикальний.

В статье исследованы вопросы последователей евроскептицизма во Франции. Проанализированы политические взгляды наиболее влиятельных евроскептиков Франции. Раскрыто восприятия евроинтеграционных процессов различными политическими лидерами Франции в период с 1951 по 2017 гг. Выявлены общие и отличительные черты политических взглядов французских евроскептиков. Выяснено, кого можно считать одним из теоретиков французского евроскептицизма. Проанализированы причины их скепсиса относительно евроинтеграционных процессов и ЕС. Отмечено основной источник евроскептицизма французских евроскептиков. Предложено разделить евроскептицизм на умеренный и радикальный.

In article questions of followers of Euroscepticism in France are investigated. Political views of the most influential eurosceptics of France are analysed. It is opened perceptions of eurointegration processes by various political leaders of France during the period from 1951 to 2017. The common and distinctive features of political views of the French eurosceptics are revealed. It is found out who can be considered one of theorists of the French Euroscepticism. The reasons of their scepticism of rather eurointegration processes and the EU are analysed. It is noted the main source of Euroscepticism of the French eurosceptics. It is offered to share Euroscepticism on moderate and radical.
Тарнавський О. Р. Послідовники євроскептицизму у Франції основні причини зростання їхнього скепсису / О. Р. Тарнавський // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 162-178.
Keywords: євроскептицизм; Франція; Європа; євроінтеграційні процеси; евроскептицизм; Франция; Европа; евроинтеграционные процессы; Euroscepticism; France; Europe; European integration processes; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law::International law