Окремі питання кримінально-правової оцінки тяжких наслідків при вчиненні зґвалтування - Шевчук, Наталя; Shevchuk, Natalia (Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021)
У статті, на підставі теоретичних положень кримінально-правової доктрини щодо визначення ролі, характеру та місця суспільно небезпечних наслідків, які заподіюються в процесі вчинення кримінального правопорушення, та судової практики, яка знайшла відображення в документах Верховного Суду, зроблений висновок стосовно змістовних ознак такої кваліфікуючої ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 152 КК України, як тяжкі наслідки. У статті використані положення, які вирішують проблему точного встановлення даної ознаки в проєкті КК України.

The article, based on the theoretical provisions of criminal law doctrine to determine the role, nature and place of socially dangerous consequences caused by a criminal offense and judicial practice, which is reflected in the documents of the Supreme Court, concluded on the substantive features of such a qualifier offense under аrt. 152 of the Criminal Code of Ukraine, as severe consequences. The article reflects the provisions that solve the problem of accurate establishment of this feature in the draft Criminal Code of Ukraine.
Шевчук Н. Окремі питання кримінально-правової оцінки тяжких наслідків при вчиненні зґвалтування / Н. Шевчук // Новітні кримінально-правові дослідження – 2021 : Альманах наукових праць / за ред. проф. Є. Л. Стрельцова, проф. О. В. Козаченка, PhD О. М. Мусиченко. – Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021. – C. 241-246.
Keywords: об’єктивна сторона складу кримінального правопорушення; суспільно-небезпечний наслідок; кваліфікуючі ознаки; зґвалтування; тяжкі наслідки; the objective side of the criminal offense; socially dangerous consequence; qualifying features; rape; serious consequences; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE